Hlavní jídla Jídlo Předkrmy Recepty

Sweet&Spicy pulled pork

 

Náročnost: malá

Doba přípravy: do 10 minut + 5-6 hodin pečení

Počet porcí: cca 3 porce

 

 

Ingredience

 

  • 600 g farmářské vepřové krkovice
  • 5 + 2 lžíce Tabasca Buffalo
  • 1 lžíce medu
  • 2 lžičky uzené soli
  • 1 lžička mleté červené papriky
  • čerstvě mletý pepř nebo 1/2 lžičky růžového pepře
  • 1 stroužek česneku

+

 

  • 2 lžíce medu nebo švestkových povidel

 

 

Postup

 

  1. Maso osušte kuchyňskou utěrkou a potřete marinádou z 5 lžic Tabasca Buffalo, medu, uzené soli, červené papriky, pepře a česneku.
  2. Maso nechte nejlépe přes noc marinovat v chladu – před pečením jej vyndejte alespoň 2 hodiny předem (to stejné platí i u masa, které budete ihned péct).
  3. Maso vložte do pekáče a pečte na 220°C cca 30-45 minut – maso můžete během pečení otočit, aby se zatáhlo z obou stran.
  4. Maso opět otočte, podlijte 1 dc vody a teplotu pečení snižte na 145°C. Pečte 4-5 hodin, dokud se nebude maso téměř rozpadat – pokud do něj zapíchnete vidličku a lehce se nezaboří, je potřeba dát masu ještě chvíli čas.
  5. Během pečení maso kontrolujte a případně podlijte troškou vody. Výpek se nesmí spálit, pak by zhořkl a nemohli byste jej dále použít.
  6. Ke konci pečení můžete pekáč opět odkrýt a při vyšší teplotě pár minut dopéct.
  7. Hotové maso natrhejte pomocí vidliček na jednotlivá vlákna.
  8. Trhané vepřové smíchejte s výpekem a dochuťte Tabascem Buffalo, uzenou solí a pepřem. Nakonec přimíchejte i 2 lžíce medu nebo povidel.
  9. Podávejte na rozpečeném toustovém chlebu (nejlépe domácím:) se sýrem a restovanou cibulkou.

 

 

Recept vznikl ve spolupráci s Tabasco.

Related Posts

Žádné komentáře

Zanechat odpověď