Náročnost: malá
Doba přípravy: do 10 minut + 5-6 hodin pečení
Počet porcí: cca 3 porce
Ingredience
- 600 g farmářské vepřové krkovice
- 5 + 2 lžíce Tabasca Buffalo
- 1 lžíce medu
- 2 lžičky uzené soli
- 1 lžička mleté červené papriky
- čerstvě mletý pepř nebo 1/2 lžičky růžového pepře
- 1 stroužek česneku
+
- 2 lžíce medu nebo švestkových povidel
Postup
- Maso osušte kuchyňskou utěrkou a potřete marinádou z 5 lžic Tabasca Buffalo, medu, uzené soli, červené papriky, pepře a česneku.
- Maso nechte nejlépe přes noc marinovat v chladu – před pečením jej vyndejte alespoň 2 hodiny předem (to stejné platí i u masa, které budete ihned péct).
- Maso vložte do pekáče a pečte na 220°C cca 30-45 minut – maso můžete během pečení otočit, aby se zatáhlo z obou stran.
- Maso opět otočte, podlijte 1 dc vody a teplotu pečení snižte na 145°C. Pečte 4-5 hodin, dokud se nebude maso téměř rozpadat – pokud do něj zapíchnete vidličku a lehce se nezaboří, je potřeba dát masu ještě chvíli čas.
- Během pečení maso kontrolujte a případně podlijte troškou vody. Výpek se nesmí spálit, pak by zhořkl a nemohli byste jej dále použít.
- Ke konci pečení můžete pekáč opět odkrýt a při vyšší teplotě pár minut dopéct.
- Hotové maso natrhejte pomocí vidliček na jednotlivá vlákna.
- Trhané vepřové smíchejte s výpekem a dochuťte Tabascem Buffalo, uzenou solí a pepřem. Nakonec přimíchejte i 2 lžíce medu nebo povidel.
- Podávejte na rozpečeném toustovém chlebu (nejlépe domácím:) se sýrem a restovanou cibulkou.
Recept vznikl ve spolupráci s Tabasco.
Žádné komentáře