Dezerty Jídlo Recepty Sladké Vegetariánské

Čokoládový koláč s perníkovým kořením, hruškami a bílou čokoládou

Své spolupráce si opravdu vybírám a pokud do něčeho jdu, musím produktu věřit nebo to musí být něco, co si chci už dlouho pořídit nebo vyzkoušet:). Když jsem dostala nabídku na vytvoření receptu pro českou značku Remoska, příliš jsem neváhala. O tomto zázraku jsem slyšela mnohé, zejména od starších ročníků. V dnešní době, kdy máte kuchyňského pomocníka úplně na vše, nedává moc smysl, proč šla remoska do ústraní. Upečete v ní kuře, koláč, uvaříte polévku, zkrátka v ní připravíte téměř cokoliv. Nezabere půlku kuchyně, ušetří čas i náklady na energii. Zkoušet v ní budu i další věci a tak se pak podělím opět podělím o výsledek:)

 

 

Náročnost: malá

Doba přípravy: do 30 minut + 10-12 minut pečení

Počet porcí: cca 10 porcí

 

 

Ingredience

 

  • 90 g hruškového pyré (2 zralé hrušky + 10 g vanilkového cukru)
  • 70 g másla
  • 150 g hořké čokolády (min. 70% obsah kakaa)
  • 2 lžičky perníkové koření
  • 3 vejce z volného chovu
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 70 g hladké špaldové mouky
  • 1 tvrdší hruška (popř. jablko)
  • velká hrst bílé čokolády

+

  • lyofilizované ostružiny
  • kvalitní kakao

 

 

Postup

 

  1. Dvě zralé hrušky zbavte slupky a nakrájejte na kostičky.
  2. V malém hrnci nechte hrušky spolu se šťávou z nich svařit do měkka.
  3. Přidejte vanilkový cukr a rozmixujte tyčovým mixérem v pyré.
  4. Na vodní lázni společně rozpusťte máslo a čokoládu v hladkou lesklou hmotu.
  5. K čokoládě přimíchejte hruškové pyré a perníkové koření.
  6. Vejce spolu se lžící cukru vyšlehejte v pěnu.
  7. Vaječnou pěnu vmíchejte k mírně vychladlé čokoládovo-hruškové hmotě.
  8. Přisypte mouku, lžičku prášku do pečiva a vše důkladně pomocí stěrky spojte.
  9. Nakonec přidejte nasekanou bílou čokoládu (nebo pecičky) a promíchejte.
  10. Před tím, než se bude koláč péct, oloupejte a na tenké plátky nastrouhejte tvrdší hrušku.
  11. Vhoďte do těsta a jen lehce zamíchejte.
  12. Remosku vymažte máslem a nechte rozehřát.
  13. Těsto nalijte do remosky a pečte cca 10 minut – koláč kontrolujte a ve chvíli, kdy bude jeho horní krusta pevná, remosku vypněte a koláč vyklopte na čisté prkénko.
  14. Posypte kakaem a poprašte nadrobenými sušenými ostružinami. Podávat můžete ihned.

 

 

 

TIP: Pokud byste se rozhodli péct koláč v klasické troubě, doba pečení bude okolo 15-20 minut na 180°C.

 

Recept vznikl ve spolupráci s značkou a produktem Remoska.

Do 6. 12. 2018 můžete využít slevový kód „mamachef10“ na slevu 10% na nákup Remosky na této adrese.

 

Related Posts

2 Komentáře

  • Odpovědět
    Recenzer
    4. 7. 2019 at 15:44

    Tedy, ten koláč vypadá perfektně. Remosku už máme delší dobu, ale moc v ní nepečeme sladké. Tohle moc ráda vyzkouším. Šárka. PS: Máte moc krásný web, hlavně ty fotky dělají své 🙂

  • Odpovědět
    Testino
    13. 7. 2020 at 14:27

    Nikdy mě nenapadlo dělat sladký koláč v Remosce. Díky za nápad.

  • Zanechat odpověď