Své spolupráce si opravdu vybírám a pokud do něčeho jdu, musím produktu věřit nebo to musí být něco, co si chci už dlouho pořídit nebo vyzkoušet:). Když jsem dostala nabídku na vytvoření receptu pro českou značku Remoska, příliš jsem neváhala. O tomto zázraku jsem slyšela mnohé, zejména od starších ročníků. V dnešní době, kdy máte kuchyňského pomocníka úplně na vše, nedává moc smysl, proč šla remoska do ústraní. Upečete v ní kuře, koláč, uvaříte polévku, zkrátka v ní připravíte téměř cokoliv. Nezabere půlku kuchyně, ušetří čas i náklady na energii. Zkoušet v ní budu i další věci a tak se pak podělím opět podělím o výsledek:)
Náročnost: malá
Doba přípravy: do 30 minut + 10-12 minut pečení
Počet porcí: cca 10 porcí
Ingredience
- 90 g hruškového pyré (2 zralé hrušky + 10 g vanilkového cukru)
- 70 g másla
- 150 g hořké čokolády (min. 70% obsah kakaa)
- 2 lžičky perníkové koření
- 3 vejce z volného chovu
- 1 lžíce třtinového cukru
- 70 g hladké špaldové mouky
- 1 tvrdší hruška (popř. jablko)
- velká hrst bílé čokolády
+
- lyofilizované ostružiny
- kvalitní kakao
Postup
- Dvě zralé hrušky zbavte slupky a nakrájejte na kostičky.
- V malém hrnci nechte hrušky spolu se šťávou z nich svařit do měkka.
- Přidejte vanilkový cukr a rozmixujte tyčovým mixérem v pyré.
- Na vodní lázni společně rozpusťte máslo a čokoládu v hladkou lesklou hmotu.
- K čokoládě přimíchejte hruškové pyré a perníkové koření.
- Vejce spolu se lžící cukru vyšlehejte v pěnu.
- Vaječnou pěnu vmíchejte k mírně vychladlé čokoládovo-hruškové hmotě.
- Přisypte mouku, lžičku prášku do pečiva a vše důkladně pomocí stěrky spojte.
- Nakonec přidejte nasekanou bílou čokoládu (nebo pecičky) a promíchejte.
- Před tím, než se bude koláč péct, oloupejte a na tenké plátky nastrouhejte tvrdší hrušku.
- Vhoďte do těsta a jen lehce zamíchejte.
- Remosku vymažte máslem a nechte rozehřát.
- Těsto nalijte do remosky a pečte cca 10 minut – koláč kontrolujte a ve chvíli, kdy bude jeho horní krusta pevná, remosku vypněte a koláč vyklopte na čisté prkénko.
- Posypte kakaem a poprašte nadrobenými sušenými ostružinami. Podávat můžete ihned.
TIP: Pokud byste se rozhodli péct koláč v klasické troubě, doba pečení bude okolo 15-20 minut na 180°C.
Recept vznikl ve spolupráci s značkou a produktem Remoska.
Do 6. 12. 2018 můžete využít slevový kód „mamachef10“ na slevu 10% na nákup Remosky na této adrese.
2 Komentáře
Recenzer
4. 7. 2019 at 15:44Tedy, ten koláč vypadá perfektně. Remosku už máme delší dobu, ale moc v ní nepečeme sladké. Tohle moc ráda vyzkouším. Šárka. PS: Máte moc krásný web, hlavně ty fotky dělají své 🙂
Testino
13. 7. 2020 at 14:27Nikdy mě nenapadlo dělat sladký koláč v Remosce. Díky za nápad.