Náročnost: malá
Doba přípravy: do 30 minut + chlazení přes noc
Počet porcí: 10 porcí
Ingredience
- 100 g máslových sušenek
- 200 – 250 g oříškového másla (můžete i kombinovat – já jsem použila mandlové, lískooříškové a arašídové)
- 500 g mascarpone
- 250 g odtučněného tvarohu
- 50 g kvalitního třtinového cukru
- 1 lžíce kvalitního holandského kakaa
- karamelizované ořechy a čokoláda na ozdobu
Postup
- Dno střední dortové formy vyložte pečicím papírem.
- Sušenky rozdrťte spolu s 50 g oříškového másla ve food procesoru.
- Sušenkovou směs vmačkejte na dno dortové formy a pečte 8 minut na 190°C.
- Mascarpone vyšlehejte spolu s tvarohem a cukrem.
- Přidejte 150 – 200 g oříškového másla a zašlehejte.
- Polovinu z krému rovnoměrně naneste na vychladlý sušenkový korpus a uhlaďte.
- Ke zbytku krému zašlehejte lžíci kakaa a naneste jej jako druhou vrstvu.
- Seshora cheesecaku můžete položit pár lžiček oříškového másla a pomocí špejle vytvořit ornamenty.
- Hotový cheesecake nechte zatuhnout nejlépe přes noc v lednici.
- Potom můžete zdobit karamelizovanými ořechy a hořkou čokoládou.
TIP: Tento cheesecake můžete připravit i jako „jednoporcovky“ do skleničky. Pak je možné konzumovat dříve.
TIP: Cheesecake krájejte horkým nožem, nebude se na něj pak lepit. Po zatuhnutí, stejně tak, oddělte formu od cheesecaku pomocí horkého nože (stačí jej dát na chvíli pod proud teplé vody:).
Žádné komentáře