Bezlepkové Jídlo Polévky Rostlinné (veganské/postní) Vegetariánské

Polévka z pečené zeleniny s uzenou paprikou a kokosovým mlékem

Tohle je tzv. bezezbytková polévka. Posbíráte doma zeleninu, co je třeba spotřebovat, přidáte něco navíc, vše upečete a skvělá polévka je na světě. Můžete se řídit receptem, ale taky jej klidně berte jen jako inspiraci ke spotřebě surovin, co máte zrovna doma. Tahle polévka přesně tak vznikla a věřím, že bude super i při obměně druhů zeleniny:).

 

Náročnost: velmi malá

Doba přípravy: do 45 minut

Počet porcí: 2-3 porce

 

 

Ingredience

 

  • hrst cherry rajčat nebo 1 velké rajče
  • 1/2 červené papriky
  • 1/3 pórku
  • stonek brolice + 2 růžičky  brokolice
  • 2 menší petržele
  • 1 střední mrkev
  • 1 větší brambora
  • 1 velká cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička mleté uzené papriky
  • 1 l vody nebo vývaru
  • 200 ml kokosového mléka
  • sůl
  • 1 lžíce přepuštěného másla nebo rostlinného oleje

+

  • uzený losos

 

 

Postup

 

  1. Petržel, mrkev, bramboru, stonek brokolice a cibuli oloupejte a nakrájejte na středně velké kousky.
  2. Papriku, rajče, pórek a rozebrané růžičky brokolice opláchněte a nechte vcelku.
  3. Všechnu zeleninu vložte do pekáče a zasypte lžičkou soli a lžičkou uzené papriky, promíchejte.
  4. Nakonec přidejte stroužky česneku i se slupkou a přepuštěné máslo/olej.
  5. Pečte na 180°C dokud zelenina nezměkne a nezezlátne.
  6. Poté zbavte česnek, papriku i rajčata slupky a spolu se zbytkem zeleniny přesuňte do středně velkého hrnce.
  7. Připečeniny z horkého pekáče zalijte 1 litrem vody nebo vývaru a slijte do hrnce k zelenině.
  8. Dále přidejte kokosové mléko a nechte přivést k varu.
  9. Stáhněte hrnec z plotny a rozmixujte dohladka.
  10. Podávat můžete s čerstvými bylinkami, uzeným lososem a našlehaným kokosovým mlékem.

 

 

TIP: Při použití oleje a vynechání lososa máte čistě rostlinnou verzi polévky:).

Related Posts

Žádné komentáře

Zanechat odpověď