Mám tu pro vás jeden nový, nejen letní, recept! Tento krém z pudinku, tvarohu a jogurtu už připravuji dlouho a mám ho moc ráda. Většinou jej dělám jako svačinu, kdy si dám jednu porci ještě jako vlažnou a zbytek porcí dám do lednice na později. Variací na přípravu pudinkového krému je celá řada. Sepsala jsem pro vás recept na jeho základní variantu a k tomu možnosti ochucení. Doma si krém připravuji nejčastěji v základní nebo čokoládové variantě. Do pohárků pak dávím lžičku oříškového másla, kousky banánů, ovesné vločky a někdy i piškoty. Tentokrát jsem šla do verze s více vrstvami příchutí krému a dalších surovin. Můžete takto připravit oku lahodící dezertové skleničky. Na přípravu jsem použila produkty z Ochutnej ořech – jako jsou samozřejmě oříšky:), lyofilizované ovoce, kvalitní kakao a nebo oříškový krém. Původně jsem chtěla jednu vrstvu ochutit arašídovým krémem Slaný karamel, jenže jsem jej snědla dřív, než jsem se k receptu dostala :D. Ten se opravdu povedl:) Na celý sortiment na Ochutnej ořech můžete od 9. 8. 2022 do 23. 9. 2022 využít slevu 10% s kódem MAMACHEF10 .
Náročnost: malá
Doba přípravy: základní krém do 15 minut
Počet porcí: 3 – 4 porce
Ingredience
Ingredience na základní krém
- 1 balení vanilkového pudinku
- 500 ml polotučného nebo plnotučného mléka
- 150 g měkkého tvarohu (já jsem zvolila tučný farmářský, ale může být i polotučný nebo odtučněný)
- 150 g bílého jogurtu
- 1 velký banán
- čekankový sirup dle potřeby
Ingredience na ochucené varianty krému
(možnosti, čím vším lze jednotlivé vrstvy krému ochutit)
- lyofilizované ovoce (např. jahody, ostružiny, banán, atd. – tuto kombinaci jsem zvolila pro růžovou vrstvu)
- čerstvé ovoce (jahody, maliny, borůvky, mango, atd.)
- kvalitní kakao
- na vodní lázni rozpuštěná čokoláda (hořká, mléčná, bílá)
- opražené a rozmixované oříšky (do kakaové vrstvy jsem přidala arašídy a lískové oříšky)
- oříšková másla a krémy (např. Slaný karamel od Ochutnej ořech nebo klasický arašídový krém)
- koření – skořice nebo kardamom
Ingredience na opečené musli
- 100 g ovesných vloček
- 50 g nasekaných oříšků
- 1 lžíce čekankového sirupu
- lyofilizované ovoce – jahody a ostružiny
Postup
Postup na základní krém
- Pudink uvařte dle návodu na obale – pouze vynechejte přidání cukru.
- Hotový pudink přesuňte do mísy a nechte jej lehce zchladnout.
- Poté pomocí metličky vmíchejte tvaroh.
- Banán rozmixujte spolu s jogurtem a přidejte k pudinku s tvarohem.
- Dle potřeby doslaďte čekankovým sirupem – pokud budete ale ještě dále dochucovat např. čokoládou, nechte případné doslazení až jako poslední krok.
Postup na další vrstvy
- Krém můžete dále doladit dle vašich chuťových preferencí nebo si jej rozdělit na části a každou z nich dochutit jinak.
- Můžete vmíchat na prach rozemleté mrazem sušené ovoce nebo rozmixované čerstvé ovoce.
- Také můžete přimíchat kakao spolu s oříškovým krémem nebo rozemletými oříšky. Případně vmíchat rozpuštěnou čokoládu.
Postup na 3 vrstvý pohár
- Ovesné vločky spolu s nasekanými oříšky pražte nasucho na pánvi. Asi po minutě přidejte čekankový sirup a opékejte několik minut. Nakonec přidejte nalámané kousky lyofilizovaného ovoce.
- Připravte si poháry nebo sklenice. Na dno dejte dostatečné množství opraženého musli, na něj nejtmavší vrstvu krému (v tomto případě s kakaem a oříšky), dále dejte vrstvu čerstvého nebo mraženého ovoce (já dala mražené maliny), poté druhou vrstvu (s rozemletým lyofilizovaným ovocem), opět ovoce (dala jsem čerstvé nakrájené jahody a borůvky), poslední vrstvu základního krému a dozdobte oříšky a praženými vločkami.
Tento recept vznikl ve spolupráci s Ochutnej ořech.
Žádné komentáře